بازاريابي ديجيتال / تجارت الكترونيك
 
نويسندگان
مطالب تصادفی
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
چت باکس
آمار
امروز : 18
دیروز : 1
افراد آنلاین : 3
همه : 296

واقعا چه كساني و چه افرادي از دروغ هاي زيان بار مديريت در محل كار آسيب مي بينند؟ اگر مي خواهيد مديريت گروهي از افراد در هر نوع سازماني را به عهده بگيريد، ابتدا بايد اين نكته را به ياد داشته باشيد كه مفهوم رايج مديريت، خدشه دار شده است. مديريت نه تنها به طرز صحيحي انجام نمي گيرد و از حالت طبيعي خود خارج شده، بلكه دچار آسيب هاي فراواني شده است.

در واقع، اين مشتريان و سهامداران هستند كه آسيب مي بينند و كارمندان با استعداد هم محل كار را ترك كرده و حاضر به ادامه همكاري با مديري نيستند كه براي كارهاي آنان ارزش قائل نمي شود. در اين مقاله به 10 دروغ مديريت اشاره شده است كه تماما، از ترس و بي اعتمادي ناشي مي شوند و به همين دليل بسيار مخرب هستند. بسياري از افراد، با نوع سنتي مديريت كه حالتي آمرانه و حاكي از نظارت مديران است، آشنايي دارند. شايد در 150 سال گذشته مديران موفق از رويكرد «فقط از دستورات من پيروي كن و ديگر هيچ» الگو مي گرفتند و پيروان اين مكتب مديراني موفق و خلاق به شمار مي آمدند، اما زمانه تغيير كرده است! در حال حاضر در عصري به سر مي بريم كه ديگر چنين روشي كاربرد ندارد. اگر مديران براي تجارب، استعدادها و غرايز كارمندان در محل كار، ارزش قائل شوند آنها هم با كمال ميل حاضر به همكاري هستند كه نتيجه كار به نفع كارفرمايان هم خواهد بود. مديران قديمي كه هنوز اعتقاد دارند شغل مدير، نظارت و مديريت افراد توانا است هرگز از حضور كارمندان خود بهره اي نخواهند برد و در بهترين حالت، شاهد بي ميلي و غرولند از سوي كارمندان خواهند بود.

به عنوان مدير، در جلسه بعدي كه با تيم خود تشكيل مي دهيد، درباره اين مقاله با همكاران صحبت كنيد و از آنها بپرسيد، چه دروغ هاي مديريتي را در طي سال ها شنيده اند؟ بسياري از افراد به دفعات اين دروغ ها را شنيده اند. اكنون، زمان آن فرا رسيده كه دروغ هاي مديريت را فراموش كنيد و به بيان واقعيت ها درباره مديريت بپردازيد. مديريت به آن معنا است كه با داشتن اعتماد به اندازه كافي به خود، بتوانيد اشخاصي را كه به آنها اعتماد داريد استخدام كنيد. پس از استخدام افراد استثنايي، آنان را آزاد گذاشته تا با كارهايشان شما را متحير كنند و هم، از عهده انجام اين كار به خوبي برخواهند آمد. و اما مضرترين باورهاي غلط كسب وكار عبارت است از:

1. حق هميشه با رئيس است، زيرا او رئيس است

نام ديگر اين دروغ «اگر زورت بيش است حرفت پيش است» است. اين آخرين حربه و ابزار مديريت مبتني بر ترس است. به عنوان يك مدير بايد اشتباهات خود را بپذيريد و از اينكه در زمان مناسب در مسير درست قرار گرفته ايد متشكر باشيد.

2. اگر شرايط كاري براي كارمندان بيش از حد راحت باشد، هرگز عملكرد خوبي نخواهند داشت

اگر كارمندان درگير قوانين نادرست و مديران ازخود راضي نباشند، مي توانند از قدرت خلاقانه خود استفاده كنند و عميقا، درگير انجام كار شوند. اين سبك از مديريت به افسانه ها پيوسته است. اين دروغ را باور نكنيد كه كارمندان در حين انجام كار، تفريحات بسياري دارند. اگر كارمندان در حين انجام كار، سرگرمي و خوشي نداشته باشند، تعهد خود را براي انجام وظايف، نسبت به مدير از دست مي دهند.

3. كارمندان هنگامي كه از نزديك تحت نظارت باشند، عملكرد بهتري دارند.

اگر به عنوان مدير، مجبور هستيد كه كار كارمندان را از نزديك زير نظر داشته باشيد با مشكلات فراواني روبه رو خواهيد شد. بزرگسالان به نظارت زيادي احتياج ندارند و اگر با آنها مانند كودكان رفتار كنيد، رفتار كودكانه اي از خود نشان خواهند داد و شما به دليل داشتن روش مديريت ناصحيح، مورد سرزنش قرار مي گيريد.

4. پاداش و مجازات (چماق و هويج) بهترين راه براي ايجاد انگيزه در افراد است.

در گذشته، تئوري هاي ابتدايي مديريت مانند روش چماق و هويج از محرك هاي بسيار محبوب كارمندان به شمار مي رفته اما در حال حاضر، اطلاعات افراد بالاتر رفته است. انسان ها مانند حيوانات نيستند، بلكه قادر به خلق ارزش هاي والا و درخشاني هستند به ويژه زماني كه موانع از سر راهشان برداشته شود مي توانند با كسب موفقيت هاي متعدد، مديران را شگفت زده كنند. از عوامل تشويق افراد مي توان به احترام، آزادي عمل، توجه به نيازهاي آنها (مانند تجهيزات مناسب) اشاره كرد.

5. دادن اطلاعات فراوان به كارمندان، موجب سردرگمي آنها خواهد شد، فقط مطالب لازم و مورد نياز را در اختيارشان قرار دهيد.

يك راه تضمين شده براي اينكه از توجه و مراقبت نسبت به كارمندان بكاهيد، اين است كه به آنها بگوييد «اطلاعات را در اختيار شما قرار نمي دهيم زيرا براي انجام كار به دانستن آن احتياجي نداريد». در ميان گذاشتن اطلاعات تقريبا هيچ هزينه اي در بر ندارد و مديراني كه از به اشتراك گذاشتن اطلاعات سر باز مي زنند، افراد ضعيفي هستند. كارمندان را به داشتن روحيه كنجكاوي تشويق كنيد تا از شما درباره كسب و كار، سوالات گوناگون بپرسند. چه كسي مي داند شايد در ضمن انجام وظيفه و پي بردن به نحوه انجام كارها، به نظرات باورنكردني دست پيدا كنند.

6. زمان بيكاري، اتلاف وقت و به ضرر شركت است.

به هدر دادن زمان ممكن است هنگامي كه هم گروهي هاي شما در حال جا به جا كردن جعبه ها يا تخليه بار كاميون هستند عامل مضري به نظر برسد. اما در دانش روز اقتصادي به سختي مي توان گفت كه يك فعاليت خاص (براي مثال، تماشاي يك ويدئو در يوتوب يا خط خطي كردن روي يك تكه كاغذ) هدر دادن وقت است. فرآيند خلاقيت هر فرد با افراد ديگر كمي متفاوت است. اگر شخصي به اهداف خود دست پيدا كند، چرا بايد چگونگي دستيابي به اهداف براي شما مهم باشد؟ نگران اوقات بيكاري نباشيد و موفقيت هاي اعضاي تيمتان را جشن بگيريد!

7. اصل مهم، وظيفه يا نقش فرد است و نه خود شخص.

اگر معتقد باشيد كه وظيفه در تيم مهم تر از فرد و توانايي او در قالب وظيفه اش است آن گاه بهانه اي قوي به كارمندان خود مي دهيد كه وظايف خود را تنها در چارچوب شرح وظايف ارائه شده و نه بيشتر، انجام دهند. زماني كه خلاقيت فردي، انرژي و شهامت شخص خاصي را در هر وظيفه اي كه به عهده دارد، تصديق و تمجيد مي كنيد در واقع باعث مي شويد كه همگروهي ها نيز به كار خود توجه نشان داده و علاقه مند شوند. همه افراد از انجام كار خاصي براي شناخته شدن و مشهورشدن، لذت مي برند. كارمندان هم تا حدي كه احساس كنند مي توانند كار متفاوتي انجام دهند و مشكلات را پشت سر بگذارند، سعي مي كنند كارها را با موفقيت انجام دهند. هر زماني كه بگوييد «شخص اهميتي ندارد و آنچه داراي اهميت است، وظيفه است» كارمندان را از فرصتي كه مي توانند به كار علاقه نشان دهند، دور مي كنيد. آيا واقعا چنين قصدي داريد؟

8. براي اينكه كارمندان عملكرد عالي داشته باشند به بازخورد مكرر نياز دارند

هيچ گونه مدركي دال بر اين مطلب وجود ندارد كه بازخوردهايي كه به كارمندان داده مي شود موجب بهبود عملكرد آنها مي شود، مگر اينكه خود، خواهان شنيدن نظرات از سوي مديران باشند. برنامه بررسي عملكرد سالانه كارمندان در حقيقت يك اتلاف وقت است. سعي كنيد كارمندان متوجه شوند حاضريد در ارتباط با مسائلي كه درگيرشان هستند به آنها كمك كنيد. علاوه بر اين، هميشه در دسترس هستيد و در صورت نياز، حاضر به راهنمايي كردن هم مي باشيد. نظرات شما براي ديگران هيچ اهميتي ندارد مگر اينكه واقعا با ارزش و سازنده باشند. آيا در مورد اين موضوع كه نظرات شما تاثير شگرفي دارند، اطمينان داريد؟ متاسفانه، اكثر مديران در اين زمينه نظر خاصي ندارند.

9. مديريت يعني داشتن اهداف و راهنمايي كارمندان جهت دستيابي به اهداف

مديريت از كارمندان توقع هدف گذاري ندارد، شما و هم تيمي هايتان مي توانيد با كمك يكديگر آن را انجام دهيد. اگر هم گروهي هاي شما در فرآيند، داشتن اهداف هيچ گونه همكاري ندارند و خود را درگير مسائل نمي كنند، پس چرا دستيابي به اهداف بايد براي آنها حائز اهميت باشد؟ برانگيختن افراد به منظور دستيابي به اهداف يك نظر قديمي است كه در دنياي امروز هيچ جايگاهي ندارد. نبايد هيچ فردي را مجبور به انجام اين كار كرد. افرادي را استخدام كنيد كه مطمئن هستيد ابزار، اطلاعات، شرايط و حمايتي را در اختيار دارند كه لازمه انجام هر كاري براي سازمان است. بگذاريد خود مسير دستيابي به اهداف را طي كنند!

10. اگر قادر نيستيد مسائل را بسنجيد پس از عهده مديريت هم بر نمي آييد!

اين دروغ مديريت، هر روز، به تيم هاي بي شماري صدمه مي زند. مهم ترين عناصر در كسب وكار شما، تعهد، پويايي و هم گامي با بازار است كه با طرز فكر و ابزارهاي سنجش قديمي و پوسيده، قابل سنجيدن نيست. اجزا و عوامل تاثيرگذار بيشتر شبيه به امواج هستند، نه ذرات قابل اندازه گيري اما مي توان آنها را احساس كرد و حدس زد چه زماني يك گروه داراي انرژي و چه موقعي فاقد انرژي است. هنگامي كه انرژي كار كردن كاملا از بين رفته است، چه اهميتي دارد كارمندان اوقات خود را در مكالمات تلفني هدر داده اند يا در زمان ناهار. سعي كنيد بر ايجاد اعتماد در سازمان خود تمركز كنيد، همچنين مي توانيد معيارهاي غير منطقي كه در سازمان بنا نهاده ايد را دور بيندازيد. آيا اين يك تغيير خوشايند نمي تواند باشد؟

  1. http://webkaranfarda.famblog.ir/post/10
  2. http://webkaranfarda.famblog.ir/post/9
  3. http://webkaranfarda.famblog.ir/post/8
  4. http://webkaranfarda.famblog.ir/post/7
  5. http://webbaran.famblog.ir/post/10
  6. http://webbaran.famblog.ir/post/9
  7. http://webbaran.famblog.ir/post/8
  8. http://webbaran.famblog.ir/post/7
  9. http://webbaran.famblog.ir/post/6
  10. http://webkade.famblog.ir/post/6
  11. http://webkade.famblog.ir/post/10
  12. http://webkade.famblog.ir/post/9
  13. http://webkade.famblog.ir/post/8
  14. http://webkade.famblog.ir/post/7
  15. http://webdaran.famblog.ir/post/9
http://webdaran.famblog.ir/post/8

ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۱۰ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۲۵:۴۲ ] [ ريما ]

امروزه تقاضا براي كار، به اندازه اي افراد را مشغول كرده است كه برخي اوقات فراموش مي كنند كه چه نكات ساده اي مي تواند به آن ها انرژي بيشتري در طول روز ببخشد. بسياري از افراد هميشه در محل كار خسته بوده و در حال خوردن قهوه و نوشيدني هاي انرژي زا هستند. از آن جايي كه تنها ۲۴ ساعت در روز وجود دارد، شما نه تنها بايد در اين زمان از ميزان بهره وري بالاتري برخوردار باشيد، بلكه انرژي خود را حفظ كرده و خوشحال بمانيد.

در اين جا به نكاتي براي حفظ و افزايش انرژي اشاره مي كنيم كه نيازي به استفاده از دارو و يا نوشيدن قهوه ندارد.

1- روز خود را با ورزش آغاز كنيد.

ممكن است فكر كنيد كه ورزش شما را خسته خواهد كرد، اما در حقيقت پمپاژ خون در بدن شما و در اولين ساعات روز، مي تواند شما را در طول روز، پرانرژي نگه دارد. همچنين خوردن يك صبحانه ي خوب را نيز فراموش نكنيد زيرا صبحانه به عنوان سوخت براي بدن شما محسوب مي شود.

2- يك چرت ۲۰ دقيقه اي به منظور تجديد قواي خود داشته باشيد.

البته نمي خواهيد كه همكارانتان شما را در حال چرت زدن در محل كار ببينند، اما مطالعات نشان داده است كه يك چرت كوتاه مي تواند باعث تجديد قواي شما در طول روز شود.

3- كينه هاي شخصي را كنار بگذاريد.

بار عاطفي برخي از احساسات مي توانند به ايجاد ناراحتي براي شما در طول روز منجر شود. چه اين احساس، حس عصبانيتي باشد كه شما نسبت به همكار خود داريد و يا حتي به خاطر كسي كه از كار خود فاصله گرفته است احساس بدي داشته باشيد. احساسات مي توانند به ايجاد حواس پرتي و كاهش انرژي شما منجر شوند. ما دوست داريم فكر كنيم كه مي توانيم احساسات خود را ناديده بگيريم، اما اغلب بر روي اين احساسات سرپوش مي گذاريم و بدين ترتيب احساسات مي توانند به جذب انرژي ما در درون خود بپردازند. از احساسات و كينه هاي خود فهرستي تهيه كنيد و زماني را به منظور برطرف كردن يا سازگاري با آن ها، تا زمان از بين رفتن كامل اين احساسات، اختصاص دهيد. پس از مدتي احساس خواهيد كرد كه دقايقي به زمان شما، در طول روز اضافه خواهد شد.

4- ۱۵ دقيقه از زمان خود را به استراحت و شوخ طبعي اختصاص دهيد.

خنديدن به عنوان يك انرژي دهنده ي طبيعي محسوب مي شود. اندورفين هاي به وجود آمده ي ناشي از خنديدن مي توانند به عنوان يك ورزش براي شما محسوب شوند. به يكي از شبكه هاي اجتماعي براي ديدن ويديوهاي خنده دار سر بزنيد. نزد همكاران خود برويد و براي يكديگر لطيفه تعريف كنيد. شما مي توانيد به ايجاد انرژي مثبت در محيط كاري بپردازيد، و باعث ايجاد حس خوب در ميان اطرافيان خود در باقي مانده ي روز شويد. اين راه حلي خوبي براي ساعت ۲٫۳۰ بعدازظهر و در زمان بعد از ناهار محسوب مي شود.

5- ۱۵ دقيقه را به راه رفتن اختصاص دهيد.

گاهي اوقات تنها نياز داريد تا به بيرون از محل كار برويد. مهم نيست كه هوا سرد يا گرم يا باراني باشد. بلند شدن از پشت ميز مي تواند به ذهن و جسم شما نيرويي تازه ببخشد. همچنين تلفن همراه خود را كنار بگذاريد. بدن خود را كشيده، نفس بكشيد و از محل كار خارج شويد تا احساس تازگي و سرزندگي كنيد.

6- در طول زمان ناهار به خواندن مطالب جالب بپردازيد.

كمي تفريح براي پاك كردن ذهن و بازگشت انرژي شما مناسب است. داستان هاي كوتاه مي توانند گزينه ي مناسبي براي اين زمان باشند. اين كار نه تنها مي تواند براي شما سرگرم كننده باشد، بلكه مي تواند باعث ايجاد احساس رضايت و افزايش اعتماد به نفس شود تا به كار بازگرديد و در زمان باقيمانده به كار خود ادامه دهيد.

7- به حل هرگونه مشكل و تعارض با همكاران يا رئيس خود بپردازيد.

احساس نگراني در مورد مشكلات بين شما و ساير كارمندان يا روسا مي تواند به مختل كردن توجه و تمركز شما منجر شده و شما را به سرعت خسته كند. عقب نشيني نكنيد. با مسائل موجود روبرو شويد. اگر شما در رويكرد خود گشاده رو، عاطفي و سياستمدار باشيد، مي توانيد به ايجاد پيوند قدرتمندي بپردازيد كه روزهاي پيش رو را براي شما آسان تر خواهد كرد .

8- براي يكي از همكاران خود يك كار خوب انجام دهيد.

انرژي مي تواند به راحتي از فردي به فرد ديگر انتقال داده شود. اين نكته در بسياري از موارد به شما كمك خواهد كرد. فكر كردن در مورد ديگران مي تواند به شما انرژي ببخشد. در واقع، عمل حقيقي بخشش و بخشيدن به ديگران مي تواند به ايجاد احساس قدرداني در شما منجر شده و انرژي بسياري را براي شما به همراه بياورد. بهتر است اين روش را هر روز و براي مدت يك هفته امتحان كنيد و پس از مدتي مي توانيد انرژي شگفت آور ناشي از آن را به خوبي احساس كنيد.

9- به يكي از دوستان خوب خود زنگ بزنيد و به مدت ۱۵ دقيقه با او صحبت كنيد.

هيچ چيز به اندازه ي گذراندن وقت با يكي از دوستان نزديك نمي تواند به شما انرژي ببخشد. حتي اگر اين مكالمه كوتاه باشد مي تواند كمي از خستگي ناشي از كار در طول روز را از شما دور كند. اين ارتباط كوتاه و جالب مي تواند به شارژ شدن شما منجر شده و حمايت و پشتيباني لازم را به منظور رويارويي با يك روز كاري سخت در اختيار شما قرار دهد. بهترين قسمت اين كار اين است كه شما نيز همين مزايا را در اختيار دوست خود قرار مي دهيد.

10- اطمينان حاصل كنيد كه وظايف كاري خود را به خوبي انجام مي دهيد.

اگر شما از كاري كه مي كنيد متنفر باشيد، هيچ يك از اين پيشنهادات و هيچ مقدار كافئين نمي تواند به اندازه ي كافي به شما انرژي ببخشد تا شما بتوانيد روزهاي كاري كسل كننده و خستگي ناشي از آن را پشت سر بگذاريد. سعي كنيد راهي پيدا كنيد تا به موجب آن بتوانيد به انجام كاري كه دوست داريد بپردازيد. لازم نيست كه خود و اطرافيان خود را عذاب بدهيد. زندگي كوتاه است و شما مستحق آن هستيد تا از تك تك روزهاي زندگي خود لذت ببريد.

  1. http://web360.blograz.ir/post/5/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86
  2. http://websazan.blograz.ir/post/5/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1+%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%AF%D8%A7%D9%85
  3. http://webinja-net.blograz.ir/post/4/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86
  4. http://hiktejarat.blograz.ir/post/5/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1+%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%AF%D8%A7%D9%85
  5. http://tejarat-online.famblog.ir/post/10
  6. http://tejarat-online.famblog.ir/post/9
  7. http://tejarat-online.famblog.ir/post/8
  8. http://tejarat-online.famblog.ir/post/7
  9. http://tejarat-online.famblog.ir/post/6
  10. http://webkaranfarda.famblog.ir/post/6

ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۱۰ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۲۳:۳۶ ] [ ريما ]

مايك فريدمَن مديرعامل شركت مشاوره جهاني كِپنر- ترگو و بنجامين تِرِگو يكي از موسسان اين شركت، براي تدوين و اجراي استراتژي پنج مرحله مشخص كردند. اين پنج مرحله ديدگاه كلي مناسبي از اين سفر استراتژيك به شما مي دهد.

1. جمع آوري و تحليل دانش استراتژيك

همانطور كه قبلا گفتم، پرسيدن سوالات درست اساس تعيين استراتژي است. نخست بايد بدانيد چه سوالاتي را بپرسيد و سپس به دنبال اطلاعاتي برويد كه براي پاسخ دادن به آن ها مفيد است. اكنون بيش از هر زمان ديگر به اطلاعات مختلف دسترسي داريد. فقط بايد بدانيد از كدام اطلاعات استفاده كنيد و كدام را ناديده بگيريد. اطلاعاتي بيابيد كه در تعيين روندها و فرضيات كسب وكار كمك كنند و ساير اطلاعات را ناديده بگيريد.

وقتي به آينده كسب وكار فكر مي كنيد، اول به محيط خارجي بپردازيد. روندهاي جامعه، دولت، سياست، فناوري و اقتصاد مربوط به كار شما چيست؟ سپس به روندهايي توجه كنيد كه بر افراد كليدي شما يعني خريداران و تامين كنندگان اثر مي گذارد. به زنجيره ارزش خود نگاه كنيد. در آينده چه تغييري خواهد كرد؟ به كدام عوامل كليدي موفقيت نياز خواهيد داشت؟ صنعت شما چه تغييري مي كند؟

به محيط دروني توجه كنيد

سپس همه اطلاعات مربوط به عوامل داخلي شركت را كنار هم بگذاريد. چه محصولاتي خوب مي فروشد؟ چه محصولاتي خوب نمي فروشد و دليلش چيست؟ در رابطه با چه خريداران و بازارهايي موفق هستيد و در رابطه با كدام موفق نيستيد؟ استراتژي هاي گذشته را كالبدشكافي كنيد. كدام استراتژي ها موثر بودند و كدام نبودند؟ كارمندان و ساير ذينفعان از چه استراتژي هايي حمايت كردند و از كدام استراتژي ها حمايت نكردند؟ در اجراي استراتژي هاي قبلي چقدر موفق بوديد؟ بايد همه اطلاعات لازم را جمع كنيد و پايه اي براي چهار گام بعدي قرار دهيد. با اطلاعات اين مرحله مي توانيد حدس هايي درباره محيط هاي داخلي و خارجي آينده بزنيد و موارد لازم براي موفقيت در آن ها را تعيين كنيد. همچنين مي توانيد مشكلات و فرصت هاي احتمالي مسير را مشخص كنيد.

2. تدوين استراتژي

مرحله دوم تدوين استراتژي است، يعني انتخاب يك استراتژي كه مي خواهيد از آن پيروي كنيد. ابتدا چارچوب زماني را مشخص كنيد. هر استراتژي بايد نقطه پايان داشته باشد. وقتي درباره آينده صحبت مي كنيد، از كدام بازه زماني حرف مي زنيد؟ چارچوب زماني به نيروهاي درون و بيرون سازمان بستگي دارد. قوانين جديد يا تغييرات صنعت شما را وادار مي كنند كه استراتژي هايتان را در يك بازه زماني مشخص محقق كنيد. دومين عامل تعيين كننده، باورهاي اصلي سازمان است. استراتژي بايد در متن ارزش ها و باورهاي شركت محقق شود. باورها هدايت كننده رفتار و روش هاي روزانه سازمان هستند و فرهنگ آن را مي سازند.

نيروي محرك

وقتي چارچوب زماني را مشخص كرديد و باورهاي اصلي را شناختيد، مي توانيد نيروي محرك را تعيين كنيد. نيروي محرك قلب تدوين استراتژي است و محصولات و خدماتي كه ارائه مي كنيد و بازارهايي كه به آن ها خدمت رساني مي كنيد يا نمي كنيد را مشخص مي كند. در فصل نهم به طور مفصل درباره نيروي محرك صحبت كردم. وقتي نيروي محرك را مشخص كرديد، بايد محصولات، خدمات و بازارهاي هدف را با آن سازگار كنيد. قرار نيست همزمان محصولات جديد توليد كنيد و به بازارهاي جديد وارد شويد. وقتي در حوزه هايي موفق هستيد بگذاريد نيروي محرك اولويت هاي جديد را مشخص كند.

نيروي محركِ محصول يا خدمت آن است كه محصولات و خدمات موفقي داشته باشيد. با فروش آن محصولات به بازارهاي جديد رشد مي كنيد. بازاري كه نيروي محرك بخواهد شما را وادار مي كند به بازارهايتان نگاه كنيد و محصولات و خدمات جديدي بيابيد. گام بعدي تعيين اهداف مالي براي استراتژي است. در مورد بازگشت سرمايه و سودآوري چه انتظاراتي داريد؟ چه درآمدهايي خواهيد داشت؟

ماتريس محصول/بازار

مرحله دوم تدوين استراتژي را با تهيه ماتريس محصول/بازار تمام كنيد. در اين ماتريس محصولات فعلي، بهبود يافته و جديد به صورت افقي در رديف بالا قرار مي گيرند و همه بازارهاي فعلي، اصلاح شده و جديد به صورت عمودي زير هر محصول مي آيند. در هر خانه ماتريس ميزان تاكيد بر هر مورد (از «زياد» تا «مصداق ندارد» يا «پيگيري نشود») را يادداشت كنيد. اكنون نقشه راهي براي تهيه نماي استراتژيك داريد.

3. برنامه ريزي پروژه

سپس، به مرحله سوم يعني برنامه ريزي پروژه بر اساس آن استراتژي مي رسيد. در اين مرحله، بر اساس نماي استراتژيك و ماتريس محصول/بازار كه در مرحله دوم به دست آمده، فهرستي از پروژه هاي كليدي احتمالي از جمله پروژه هاي كليدي فعلي مثل ارتقاي فناوري اطلاعات تهيه كرده و سپس هر پروژه احتمالي را تحليل و اولويت بندي كنيد. اين پروژه ها برنامه هاي عملي آن استراتژي هستند.

4. اجراي استراتژي

مرحله چهارم، اجراي استراتژي است. اين مرحله بسيار دشوار است. هنگام تعريف پروژه ها به جزئيات دقت كنيد و هرگاه منابع بيشتري در دسترس داشتيد، پروژه هاي بيشتري اضافه كنيد. همه چيز بر اجرا اثر مي گذارد. آيا ساختار سازماني مناسبي داريد؟ آيا اطلاعاتي كه در اختيار افراد قرار مي دهيد واقعا لازم است؟ مسئله مهمي كه بايد در اين مرحله به بررسي آن بپردازيد، فرهنگ است. آيا فرهنگ و استراتژي سازمان با يكديگر همسو هستند؟ آيا ارزش ها و باورهاي شركت از تصميماتي كه درباره محصولات، بازارها و اهداف مالي گرفته ايد حمايت مي كنند؟ به اهداف اجرايي خود نگاه كنيد. آيا روش پاداش دهي شما مشوق افراد در دستيابي به اهداف استراتژيك است؟ ارتباطات خوب، قطعه نهايي پازل اجراي استراتژي است (فصل نوزده). اگر استراتژي را درست توضيح ندهيد، بي نتيجه مي ماند.

5. كنترل، بازبيني، به روز كردن

مرحله پنجم كنترل، بازبيني و به روز كردن مدام استراتژي است. هرگز كم كاري نكنيد. شايد استراتژي در مسير درستي باشد، اما به خاطر بي توجهي شما از مسير خارج شود. آيا افراد به اهداف استراتژيك خود دست مي يابند؟ آيا پروژه هاي استراتژيك در موعد مشخص تمام مي شود و نتايج موردنظر به دست مي آيد؟ همه چيز تغيير مي كند. اگر چيزي در محيط تغيير كند، بايد بعضي از تصميمات قبلي را بازبيني كنيد. همچنين، شايد بعضي از فرضياتي كه هنگام تعيين استراتژي داشتيد، غلط از كار درآيد. در اين شرايط، بايد استراتژي را با شرايط جديد تنظيم كرده يا در جهت ديگري حركت كنيد. كار استراتژيست هرگز تمام نمي شود.

  1. http://hiktejarat.loxblog.com/post/9/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86%20%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87.htm
  2. http://hiktejarat.loxblog.com/post/8/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86%20%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87%20%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86.htm
  3. http://hiktejarat.loxblog.com/post/7/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86%20%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87%20%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2.htm
  4. http://hiktejarat.loxblog.com/post/6/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86%20%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84.htm
  5. http://webinja.blograz.ir/post/8/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF
  6. http://webinja.blograz.ir/post/9/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%AF%D9%8A%D8%AF+%D8%AF%D8%B1+%D8%B4%D8%A8
  7. http://samyarweb.blograz.ir/post/5/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1+%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%AF%D8%A7%D9%85
  8. http://samyarweb.blograz.ir/post/6/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A+%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84
  9. http://tejaratkaran.blograz.ir/post/6/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87
  10. http://tejaratkaran.blograz.ir/post/5/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87+%D8%B4%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D8%B2
  11. http://web360.blograz.ir/post/6/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9+%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D9%86+%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87

ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۱۰ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۲۱:۱۲ ] [ ريما ]
[ ۱ ]
.: Weblog Themes By ratablog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه
لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب